preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:

ZANIMLJIVOSTI

https://office365.skole.hr/

Vijesti

Obavijest roditeljima i učenicima

Od utorka, prema prvom modelu koji škola primjenjuje, svi se učenici vraćaju u školu i većinu vremena provode u školi. Ovaj model po potrebi uključuje određena razdoblja u kojima se nastava provodi prema modelu učenja na daljinu zato što je to u realnim uvjetima pogodno ili nužno ukoliko se nakratko pogorša epidemiološka situacija.
Nastava se odvija prema rasporedu sati koji će učenici dobiti u ponedjeljak od razrednica, koji je većinski sastavljen od blokova nastavnih sati.
 
Učenici 1., 2., 3. i 4. razreda u školu ulaze na glavni ulaz, a učenici 5., 6., 7. i 8. razreda ulaze na desni bočni ulaz zadržavajući u koloni na ocrtanim oznakama do ulaska u školu 7:40 sati. Nakon ulaska, učenici presvlače obuću i ulaze u svoje razrede prema rasporedu, a tamo ih  dočekuju razrednik/predmetni učitelji. Učenici će po dolasku u školu, ukoliko nemaju garderobne ormariće, svoju obuću ostavljati u vrećicama koje donose u školu.
 
Novost je da su sati skraćeni na 40 minuta, ukidaju se veliki odmori te je između svakog sata odmor od 10 minuta koji služi za prelazak učenika iz jedne učionice u drugu. Učenici to čine pridržavajući se epidemioloških mjera, kreću se u koloni desnom stranom hodnika. Pred drugom učionicom dočekuje ih drugi učitelj. 
 
Školskog zvona neće biti a novi raspored trajanja sati i odmora je sljedeći:
 
1. 8.00- 8:40
2. 8:50-9:30
3. 9:40-10:20
4. 10:30-11:10
5. 11:20-12:00
6. 12:10-12:50
PAUZA ZA DEZINFEKCIJU UČIONICA
1. 13:20-14:00
2. 14:10-14:50
3. 15:00-15:40
4. 15:50-16:30
5. 16:40-17:20
6. 17:30-18:10
PAUZA ZA DEZINFEKCIJU UČIONICA
 
Prelazak iz učionice u učionicu neće biti potreban na svakom odmoru obzirom da su rasporedi sastavljeni najviše u blok satima. Učenici se na odmorima kreću po hodnicima s maskama, pridržavajući se mjera. Od roditelja očekujemo da djecu upoznaju s epidemiološkim mjerama.
 
10 minutni odmori služe za dezinfekciju učionica. Razreda nastava odvija se uvijek u istoj učionici, te se profesori izmjenjuju poštujući epidemiološke mjere. Učionica se dezinficira na počeku i kraju nastave.
 
Učenici koji ne pohađaju izborne predmete, bit će smješteni u  knjižnici prema epidemiološkim mjerama (najviše 8 učenika istodobno, udaljenost 2 m, svima su obvezne maske i dezinfekcija ruku). 
Dodatne upute o korištenju uslugama knjižnice pročitajte na: http://www.os-vladimir-descak.skole.hr/knji_nica
 
Prehrana učenika odvijat će se prema unaprijed predviđenom rasporedu te ih na prehranu vodi onaj učitelj koji je u tom trenutku s tim razredom. 
 
Svako nepridržavanje epidemioloških mjera bit će usmeno opomenuto te upisano u bilješke kako bi roditelj mogao pedagoški i pravovremeno reagirati. Uzastopno nepridržavanje obveze nošenja maski i ostalih mjera sankcionirat će se tako da će se učenika udaljiti s nastave te će po učenika biti pozvan roditelj. Ukoliko se nepridržavanje nastavi postupat će se prema Pravilniku o pedagoškim mjerama.
 
Prijevoz učenika će biti organiziran prema novom rasporedu sati.
 
Roditeljski sastanci održat će se uživo isključivo za 1. i  5. razrede. Informacije su moguće uz prethodnu najavu, prema epidemiološkim mjerama i uz dogovor s razrednicima. 
Ostalih roditeljskih sastanaka trenutno neće biti, već će informacije biti proslijeđene kroz digitalne tehnologije – u dogovoru s razrednicima.
 
Svaki će učenik predmetne nastave dobiti četiri zaštitne maske (donacije Grada Sveta Nedelja i Zagrebačke županije) – viziri, rukavice nisu potrebni niti su adekvatna zaštita, stoga molimo da se koriste dobivene perive maske.
 
Roditelji su dužni izmjeriti tjelesnu temperaturu djetetu svaki dan prije dolaska u školu te u slučaju povišene tjelesne temperature, ne smiju dovoditi dijete u školu, već se javljaju ravnatelju škole i izabranom pedijatru/liječniku obiteljske medicine radi odluke o testiranju i liječenju djeteta. Za učenike od 1. do 4. razreda, kao i za učenike sa zdravstvenim teškoćama, preporuka je da svaki dan prije odlaska u školu roditelj u djetetovu bilježnicu upiše vrijednost izmjerene temperature kod djeteta. Bilježnicu dijete donosi sa sobom u školu, a učitelj svakodnevno provjerava.
 
Za učenike koji su odsutni iz škole jer su COVID pozitivni, koji su u samoizolaciji, nastava se organizira kao nastava na daljinu u dogovoru s nastavnicima. Učeniku koji ne može ili ne smije u školu i koji će duže izbivati s nastave te mu za rad treba računalo/tablet i pristup internetu, škola će iste u dogovoru s roditeljima dostaviti (ukoliko za to postoji potreba) te će ih učenik koristiti tijekom izbivanja s nastave u školi, a po povratku u školu vratiti. Među učenicima koji neće moći u školu, sigurno će biti i onih koji se ne znaju služiti različitim alatima te će im trebati omogućiti pomoć i potporu.
 
Učenik za kojega se u školi primijete simptomi bolesti bit će odveden, uz pratnju stručne službe, u sobu za samoizolaciju, gdje će pod nadzorom čekati dolazak roditelja (koji ulaze u školu pridržavajući se epidemioloških mjera). Dužni su kontaktirati liječnika i postupiti prema uputi.
 
Produljeni boravak za prve i druge razrede sufinancirat će grad Sveta Nedjelja i roditelji u omjeru 50 : 50 % (svaka strana 500 kn mjesečno); ugovore za produljeni boravak roditelji će potpisati u dogovoru s učiteljicama produljenog boravka.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Angelina Bijelić   datum: 4. 9. 2020.

Kalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Razredi

Školski dokumenti

 


 

Školski kaledar rada   2021./22.

 

Prijevoz školskim autobusom

 

Priloženi dokumenti:
AUTOTURIST - VOZNI RED.pdf


Tražilica

Korisni linkovi

 

 

 

preskoči na navigaciju