preskoči na sadržaj
Akcija čitanja naglas "Danas ti čitam"

Tijekom manifestacije Mjesec hrvatske knjige učenici su svaki dan imali priliku poslušati čitanje priče po izboru u sklopu akcije čitanja naglas "Danas ti čitam". Akcija je zamišljena i provedena na način da je knjižničarka čitala priče učenicima koji su prije svake stranice mogli pogoditi tijek priče pomažući si pri tome ilustracijama. Osnovni cilj provođenja akcije čitanja naglas je razvijanje čitalačkih navika kod učenika. Osim toga, potiče se razvijanje mašte, sposobnosti opažanja, predviđanja i zaključivanja, kao i razvijanje empatije i poštivanja tuđeg mišljenja. Povratne informacije učenika izuzetno su pozitivne te i nakon Mjeseca hrvatske knjige traže da im se čita naglas.

Ostale fotografije možete pregledati ovdje.

Radionica "List po list" 2. dio

U četvrtak, 5. 11., od 11 do 13 sati  u prostoru školske knjižnice održao se drugi dio radionice "List po list" povodom manifestacije Mjesec hrvatske knjige, koji se ove godine obilježava pod motom "Razlistaj se!". Učenice 5. b razreda: Iva Kovačić, Luna Popović, Matea Jurić, Petra Deščak, Sara Leskovar Avdić, Petra Ugarković, Lena Sokolić, Nola Hrnjkaš i Rea Jarnjević ovog su puta izrađivale slike od ražličitih biljaka koje su prethodno prikupile; lišća, cvijeća, jesenskih plodova i komadića kore stabala. Radionicu su organizirale učiteljica prirode Gordana Kalanj Kraljević i knjižničarka Angelina Bijelić.

Za pregledavanje ostalih fotografija kliknite ovdje.

Radionica "List po list" 1. dio

Povodom manifestacije Mjesec hrvatske knjige, koja se ove godine obilježava pod motom "Razlistaj se!", učenice 5. b razreda: Iva Kovačić, Luna Popović, Matea Jurić, Petra Deščak, Sara Leskovar Avdić, Petra Ugarković, Lena Sokolić i Nola Hrnjkaš imale su priliku sudjelovati na radionici "List po list". Radionica je obuhvaćala uvodne informacije o ulozi lišća u prirodi te o vrstama lišća, a nakon toga su učenice izrađivale straničnike od raznih vrsta suhog lišća koje su prethodno prikupile. Radionica se održala 29. listopada u prostoru školske knjižnice, a organizirale su je učiteljica prirode Gordana Kalanj Kraljević i knjižničarka Angelina Bijelić.

Više fotografija možete pregledati ovdje.

Mjesec hrvatske knjige 2020.

Povodom mjeseca hrvatske knjige, kojemu je ove godine moto "Razlistaj se!" povodom 50. obljetnice obilježavanja Dana planeta Zemlje, održat ćemo radionicu "List po lilst" na kojoj će učenici imati priliku nešto naučiti, pročitati i izraditi. 

          

Osim radionice, svakim danom (od 15. listopada do 15. studenog) održavamo akciju čitanja naglas "Danas ti čitam" koja obuhvaća čitanje odabranih tekstova skupinama do osam učenika u prostoru knjižnice.

Tko god se želi uključiti u akciju čitanja naglas, može se javiti na email: knjiznica.vdescak@gmail.com ili osobno prijaviti u knjižnicu te pričekati daljnje upute. Uključiti se mogu svi učenici od 1. do 8. razreda, a akcija se može provesti na Satu razrednog odjela ili pod satom Hrvatskog jezika u dogovoru s razrednicima ili učiteljicama Hrvatskog jezika.

Za više informacija pregledajte priloženi dokument.

Priloženi dokumenti:
Mjesec hrvatske knjige.pdf

Dani medijske pismenosti 1

Od 20. do 30. travnja obilježavamo Dane medijske pismenosti na Satu razrednika svih razrednih odjela. Možete pogledati video za učenike od 1. do 4. razreda na temu Prikriveno oglašavanje.

 

Dani medijske pismenosti 2

Od 20. do 30. travnja obilježavamo Dane medijske pismenosti na Satu razrednika svih razrednih odjela. Možete pogledati video za učenike od 5. do 8. razreda na temu Poštivanje sebe i drugih u virtualnom svijetu.

Noć knjige

Stigla nam je i Noć knjige koju obilježavamo 23. travnja. Tema ovogodišnje Noći knjige je Knjige koje su mijenjale svijet. Pogledajte navedeni video, a nakon toga, svi koji žele mogu sudjelovati u ispunjavanju zadatka. Sve što trebate je: navesti naziv knjige koja je promijenila vaš svijet, napisati kako ga je promijenila te poslati na knjiznica.vdescak@gmail.com.

Majčin dan

Svake druge nedjelje u svibnju obilježavamo Majčin dan. Tom prigodom pogledajte video u kojemu je iznesen tekst "Kad si mislila da ne gledam" koji je napisala Mary Rita Schilke Korzan.

"Sve što jesam i vjerujem da mogu biti, dugujem svojoj anđeoskoj majci."

Abraham Lincoln

Međunarodni dan obitelji

Međunarodni dan obitelji obilježavamo 15. svibnja. Pogledajte zanimljivi video Knjiga o obitelji u kojemu su na simpatičan način iznesene posebnosti različitih obitelji.

Svjetski dan pčela

20. svibnja obilježava se Svjetski dan pčela. Pogledajte video o pčelama, a nakon toga možete riješiti kviz u kojemu ćete provjeriti što ste naučili iz videa. 

Nestanu li pčele s planeta Zemlje, čovjeku kao vrsti ostaju još četiri godine života.

 Albert Einstein

Bez pčela nema oprašivanja, nema ploda, nema hrane, nema ni ljudi. Čuvajmo vrijedne pčelice koje rade za sve nas.

Međunarodni dan roditelja

Međunarodni dan roditelja obilježavamo 1. lipnja. Tim povodom pogledajte video u kojemu je iznesen tekst Dobro stablo koji je napisao Shel Silverstein. Razmislite s kojim se likom možete više poistovijetiti te što biste mogli promijeniti u svom ponašanju. Učinite nešto lijepo za svoje roditelje, pomažite im u kućanskim poslovima, zahvalite im za sve što čine za vas.

Maskenbal

U utorak, 25. 2., održao se maskenbal u holu naše škole, a sastojao se od kratkog programa u kojemu su natjecatelji predstavljali svoje maske putem unaprijed pripremljenog nastupa te od plesa za vrijeme zbrajanja bodova dodijeljenih od strane prosudbenog povjerenstva.

Redoslijed nastupa bio je sljedeći: Briljantin – učenici 5. b, Manda Panda – Larisa Mikulin iz 5. d, Star Wars – učenici 8. b i 8. a, Footloose – učenici 5. a, Princeza – Lucija Barać iz 5. d, Sportaši i navijačice – učenici  5. c te Beba – učenici 8. b i 8. c.

Svi učenici imali su zanimljive i uspješne nastupe, a nagrade su osvojili:

3. nagrada – dva sata bez odgovaranja osvojila je maska Footloose koju su učenici 5. a razreda dijelili s Lucijom Barać iz 5. d s maskom Princeza.

2. nagrada – jedan cijeli dan bez odgovaranja osvojila je maska Sportaši i navijačice učenika 5. c razreda.

1. nagrada – dva cijela dana bez odgovaranja osvojila je maska Beba učenika 8. b i 8. c razreda.

Čestitamo svim učenicima na izvrsnim nastupima te na osvojenim nagradama!

Kako se nastupalo, plesalo i zabavljalo, možete pogledati na fotografijama klikom ovdje.

tekst i fotke: knjižničarka Angelina Bijelić

Valentinovo

U petak, 14. veljače, obilježili smo Valentinovo u našoj školi tako što smo razvrstali i podijelili ljubavna pisma koja su učenici pisali i ubacivali u kutiju za ljubavnu poštu koja se nalazila u školskoj knjižnici.
Osim u ljubavnim pismima, učenici i svi djelatnici škole, mogli su uživati u ljubavnim pjesmama koje su se puštale pod velikim odmorima.

Ostale fotografije možete pogledati ovdje.

tekst i fotke: školska knjižničarka Angelina Bijelić

Interaktivno predavanje o američkom načinu života

U srijedu, 5.veljače 2020., u našoj su školskoj knjižnici gostovale predstavnice Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj, gospođe  Ellen Fillman i Elise Crane. Učenici šestih razreda imali su im priliku postaviti mnoštvo pitanja o  njihovim poslovima u Veleposlanstvu, o životu Americi i njihovom doživljaju života u Hrvatskoj. Razgovaralo se o kulturi, politici, školstvu, sportu, glazbi i životinjama. Učenici su saznali koja su trenutačno najpopularnija imena u Americi, koji su najbolji pjevači i zabavljači, gdje saznati kako doći do stipendija za školovanje u Americi, koje kućne ljubimce najčešće imaju Amerikanci, koliko je popularan Harry Potter, koji su najljepši američki praznici, koji su najpopularniji sportovi za žene i muškarce te koja zemlja ima ljepše more (Hrvatska, naravno!). Interaktivno predavanje trajalo je dva sata, a učenici su pokazali veliku zainteresiranost svojom aktivnošću te se predstavili u odličnom svjetlu svojim ponašanjem i poznavanjem engleskog jezika.

Ostale fotografije pogledajte ovdje.

tekst: Mirjana Malus Paulić, fotke: Mirjana Malus Paulić i Angelina Bijelić

Međunarodni dan zagrljaja

U utorak, 21.1., obilježili smo Međunarodni dan zagrljaja tako što su učenici sedmih i osmih razreda dijelili besplatne zagrljaje pod velikim odmorima u hodnicima i holu naše škole. 

Poznato je da zagrljaji šire pozitivnu energiju te umanjuju stres, pa smo dijeleći i prihvaćajući zagrljaje unijeli malo vedrine i topline u ove hladne zimske dane. 

Za više fotografija kliknite ovdje.

tekst i fotografije: školska knjižničarka Angelina Bijelić

Predavanje za osmaše o glazbi 20. st.

U školskoj je knjižnici u petak, 15. 11. 2019., doc. dr. Mladen Tomorad održao zanimljivo predavanje na engleskom jeziku za učenike osmih razreda pod nazivom „Popularna kultura i njezin utjecaj na svakodnevni život u drugoj polovici 20. stoljeća“, u organizaciji profesorice engleskog jezika Mirjane Malus Paulić. Učenici su naučili kako su nastali rock'n' roll, punk rock te ostali glazbeni smjerovi, a predavač se osvrnuo i na pojavu prvih ploča, televizora, plesa, bendova i klubova te na utjecaj umjetnika, glumaca i pjevača na ljude i događaje tijekom 20. stoljeća.

Za pregled ostalih fotografija kliknite ovdje.

Kalendar
« Prosinac 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Razredi

Školski dokumenti

 


 

Školski kaledar rada   2020./21.

 

Prijevoz školskim autobusom

 


TražilicaKorisni linkovi

 

 

preskoči na navigaciju