preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:

ZANIMLJIVOSTI

https://office365.skole.hr/

Origami i mi

Vanja je poželio izraditi papirnati brodić kakve je mogao vidjeti posvuda u knjižnici. Slijedeći korak po korak, vježbali smo tehnike rada s papirom, naučili koliko je važno pravilno poravnati rubove u svakom koraku i kako nikada nije kasno popraviti ako smo negdje mrvicu nespretno presavinuli papir. Kao rezultat dobili smo još dva nova lijepa brodića, jedan za Vanju, jedan za knjižnicu. 

  

tekst, fotografije i objava: knjižničarka Angelina Bijelić

Crtamo zatvorenih očiju

Učenici 2. a razreda koji su imali slobodan sat prihvatili su izazov crtanja zatvorenih očiju na temu po odabiru te su se zabavili pokušavajući prepoznati što se nalazi na crtežima. 

  

  

  

tekst, fotografije i objava: knjižničarka Angelina Bijelić

Kako je nastao Terdatlodireks?

Marko je nakon čitanja knjige "Dinosauri" odlučio nacrtati svog dinosaura. Terdatlodireks živi na Anktartiku i može doživjeti najviše 150 godina. Tijelo mu je opremljeno za sve uvjete: ima krzno da se može ugrijati, krila mu omogućavaju let, a ima i škrge pomoću kojih može boraviti i u vodi. Mesojed je i zna napadati, a kada nema plijena, onda se hrani biljkama. Može trčati sedam sati bez prestanka i brži je od geparda. Oči su mu u obliku znaka plus jer tako može lakše locirati plijen. Ima dva otrovna zuba kojima odmah usmrti plijen, a glava mu je od užarene lave. Otrovnim repom upozorava svoje protivnike da će napasti, a nokti na nogama služe mu za ravnotežu. Kad vidi ženskog dinosaura svoje vrste, onda se smiri i želi zasnovati obitelj,  no nakon toga postaje još ratoborniji jer štiti sebe i obitelj. Ni jedan dinosaur ne može ga pobijediti, osim Tiranosaura.

  

tekst, fotografije i objava: knjižničarka Angelina Bijelić

Crtamo zatvorenih očiju

Kada pomislimo na crtanje, obično to radimo otvorenih očiju promatrajući kako crtamo ono što želimo prenijeti na papir, no što ako pri tome zatvorimo oči? Pogledajte radove nastale crtanjem zatvorenih očiju te isprobajte isto i sami, uvjerit ćete se da ovakav pristup crtanju donosi posebnu vrstu zabave, smijeha i opuštanja. 

  

  

  

tekst, fotografije i objava: knjižničarka Angelina Bijelić

Kako je nastao Tenkorosaurus?

Vanja je pod šupljakom odlučio prelistati i pročitati knjigu "Dinosauri" koja mu se jako svidjela, osobito podatak da su postojali mali dinosauri koji su bili posebno druželjubivi, ali izuzetno jaki.

Nakon čitanja knjige, Vanja je prihvatio zadatak da nacrta svog dinosaura koji će imati određene kartakteristike. Na kraju je nacrtao i objasnio svoj crtež; na crtežu je prikazan Tenkorosaurus koji se tako zove jer je snažan kao tenk. Tenkorosaurus živi pored vulkana u kojemu se nalaze vrijedne stvari koje čuva. Na glavi ma dva dijamantna roga koja se aktiviraju i kod njegovih prijatelja u slučaju opasnosti. Glava mu je zakrivljenog oblika kako bi čeljust bila jača, a ispred zubi nalazi se čelična čeljust za obranu. Na tijelu ima rođeno kamenje iz vulkana koje određuje koliko života će imati, a moguće ih je uništiti isključivo ledom. Na nogama pored prstiju nalaze se kandže u obliku šiljka, a na repu užarena kugla sa šiljcima koja se vrti onoliko brzo koliko je dinosaur ljut.

Želite li i vi pročitati knjigu "Dinosauri" i nacrtati svog dinosaura, te ga opisati poput Vanje, javite se u knjižnicu ili svoje radove šaljite na knjiznica.vdescak@gmail.com.

  

tekst, fotografije i objava: knjižničarka Angelina Bijelić

Moja Superglista

Nakon pročitane priče "Superglista" Sven je osmislio i nacrtao svoju Superglistu koja je nevjerojatno jaka, ima posebne sposobnosti poput prenošenja automobila i kuća, a tijelo joj je zaštićeno tvrdim ljuskama koje čine oklop oko vrata. 

tekst, fotografije i objava: knjižničarka Angelina Bijelić

Iz kreativnog kutka

Iz knjižnične kreativne svaštaonice proizašao je velik broj zanimljivih učeničkih radova, a ovdje možete pregledati neke od njih.

  

  

  

  

  

  

  

tekst, fotografije i objava: knjižničarka Angelina Bijelić

Izradi svoju masku

Učenici su s oduševljenjem prihvatili ideju da izrade svoju masku i to ne bilo kakvu, nego baš onu neku ludu izvučenu iz mašte, bez ikakvih uputa i ograničenja. Imali su priliku izraditi najneobičnije i maske, likovno i kreativno se izraziti, inspirirati jedni druge i odlično se zabaviti. yes

                

     

               

               

               

               

               

               

               

               

               

               

tekst, fotografije i objava: knjižničarka Angelina Bijelić

Kalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Razredi

Školski dokumenti

 


 

Školski kaledar rada   2021./22.

 

Prijevoz školskim autobusom

 

Priloženi dokumenti:
AUTOTURIST - VOZNI RED.pdf


TražilicaKorisni linkovi

 

 

 

preskoči na navigaciju